daiwa SS

Daiwa SS Whisker 1300 are tamburul de 42mm in diametru, recuperare 5,1 rezulta 67-45cm (67cm=diam. mare adica la buza tamburului si 45cm=diam. interior al tamburului) de fir pe tur de manivela, Daiwa SS 1300 are 255g si 3 rulmenti.

Aceasta Daiwa SS1 de Japonia nu se mai fabrica, se mai comercializeaza alta varianta de Thailanda pe la 100$, la noi in tara se gaseste noua la intermediari pe la 120$. (Daiwa SS2 este un model mai nou cu antirevers infinit dar pe ansamblu nu are nici o legatura cu SS1)

Piesele grupate din schema se regasesc mai jos in imagini

daiwa SS

la prima impresie pare o mulineta ieftina din „plastic”, piata a dovedit ca nu este asa

daiwa SS

fiind o muliNETa care se produce de peste 20 de ani o consider din categoria vintage, asta nu inseamna ca nu concureaza cu fiabilitatea muliNETelor aparute recent, aceasta varianta de Daiwa SS Whisker 1300 e fabricata in Japonia

daiwa SS

forta maxima de franare la tambur-1-7 e data la 7kg la producatorul daiwa

daiwa SS

suportul tamburului: piesele 8-12; pana de fixare a piesei 12 nu apare in nici o schema daiwa SS

daiwa SS

pick-upul: cu galetul-31 ce se rostogoleste pe bucsa de alunecare-79 din teflon

daiwa SS

sasiul-suport si rotorul sunt din „plastic”, capacul carcasei este metalic

daiwa SS

ansamblul franei antiretur pe clichet si axul melcat

daiwa SS

angrenajul de asezare a firului-59-65 pe un unghi de 5º, celebru la daiwa SS

rulmentii 68 si 71 sunt capaciti doar pe o parte, capacul este orientat spre exteriorul carcasei

daiwa SS

antireversul pe clichet in pozitia activa

daiwa SS

ca o concluzie generala: SS este o mulineta eficienta

fir intins!

Reclame
  • florin
  • 2 aprilie 2011

  Best of the best! SS700 nu are rival la categoria UL, iar pt L/M 1300 pare printre primele. Ma refer la raportul pret/calitate care este excelent. Din ce am folosit pana acum nu exista diferente intre made in Japan si Thailand, dar timpul ma poate contrazice. Singura slabiciune este pentru pescuit cu plastice moi unde se simte lipsa antirevers-ului infinit. Daca avea si asta, probabil Daiwa ar fi facut o singura linie de mulinete.

  • 🙂 asta cu o singura linie e buna!!!
   asta nu e mulineta de fitosi sau sensibili, e o mulineta utila!
   te poti baza pe ea

  • bogdan82
  • 3 aprilie 2011

  Mulineta asta, considerata de multi ca cea mai buna mulineta facuta vreodata de Daiwa, are o problema de imagine esentiala: are wormshaft-care este folosit si perfectionat pana in ziua de azi de principalul competitor-Shimano. Daiwa a abandonat de mult mulinetele mici de spinning cu wormshaft, considerandu-le prea complicate, prea scumpe si neeficiente.
  Astfel ironia devine maxima-cea mai tare mulineta de spin facuta vreodata de Daiwa de fapt, are mecanism de Shimano, mecanism abandonat ulterior de Daiwa 🙂
  Dupa nasul meu este insa mult sub suratele ei actuale…eu fac parte insa, dintre pescarii care cauta comoditate si finete la o mulineta, nu neaparat durabilitate(dpmdv performantele la SS si la mulinetele noi din gama 150$+ sunt identice)

  • Catalin
  • 28 noiembrie 2012

  Eu i-am pus infinit anti revers si este incredibila, nu stiu de ce as da atati bani pe un steez sau altele care sunt eventual si mai grele. Este o ss 1300 care are 240 Gr si la care am schimbat rulmentul principal+ schimbarea bucsei de la worm shaft cu un rulment si revenirea la bucsa ptr. ca nu am vazut un plus.

  • foarte bine! nu m-am gandit niciodata sa-l tunez, singura problema majora la mulineta asta este corpul din grafit, cedeaza in multe cazuri din pacare
   oricum cea mai buna mulineta e aia de care suntem multumiti!

  • Tomi
  • 2 iunie 2013

  am primit recent un ss1300, din pozele de mai sus am vazut ca au schimbat pinionul 69, cred este tratat cu vanadiu, cert este ca e de culoare neagra. Nu m-as supara sa-i pun antiinfinit reverse daca se poate.

  • am mai auzit de acesta dorinta de a monta pe SS antirevers infinit, nu-mi dau seama unde merge inghesuit, probabil ca se poate, trebuiesc facute masuratori

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame